Lectii crosetat in imagini 6 : "piciorusul mare redus"

Astazi, la lectia de crosetat in imagini cu numarul 6 invatam sa crosetam "piciorusul mare redus", ["half double crochet" - hdc abreviat in engleza].
Realizarea unui "piciorus mare redus":
Se croseteaza lantul de baza plus doua ochiuri de lant in plus. Se sar aceste 2 ochiuri in plus (se considera ca si primul piciorus mare redus la numaratoare), se ia un jeteu pe iglita, se introduce croseta in al treilea ochi, se mai ia un jeteu si se trage o bucla prin ochiul de lant, avem trei bucle pe iglita, se trage firul o data prin toate cele trei bucle aflate pe iglita. La intoarcerea lucrului, pentru ca acesta sa nu fie inegal se realizeaza iar 2 ochiuri de lant care vor fi considerate tot ca si primul piciorus mare redus.
In anterioarele lectii de crosetat pentru incepatori aveti : "nodul, jeteul si lantisorul", "piciorusul mare", "cerculetul si anoul", "piciorusul orb sau alunecat", "piciorusul mic".
Doua Maini Dibace va ureaza spor la crosetat si la invatat si va astept la lectia de crostetat cu numarul 7 :"piciorusul dublu".

5 comentarii:

  1. Buna ziua, ma numesc Alexandra.
    Nu am gasit pe site lectia despre piciorusul dublu decat o nota despre acesta la lectia cu piciorusul mare, insa nu am inteles care este modalitatea de lucru. Mi-ati putea spune mai multe? Multumesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Se rezolva imediat. Pun o postare cat de repede pot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, s-a rezolvat, sper sa fie de folos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarut mana!!!
    Ce rapid ai postat, de-ar fii toti oamenii asa prompti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru apreciere, dar trebuie sa recunosc, zilele astea am avut nitel mai mult timp liber.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails