Lectii crosetat in imagini 1 - "nod", "jeteu" si "ochi de lant sau lantisorul"

Bine ati venit la lectiile de crosetat in imagini. Aici invatam cum sa crosetam impreuna.
Aveti aici prima lectie de crosetat in imagini cu nodul de inceput, ["the slip knot in engleza"], "jeteul"[ in engleza yarn over, abreviat yo] si "punctul de lantisor"sau "ochiul de lant" ["chain stitch" in engleza, prescurtat "ch" ]. Sper sa va fie de ajutor, mai ales alaturate cu tutorialele din postarea precedenta despre acest "punct de lantisor", ar trebui sa va dea un start frumos in lumea crosetatului.
Realizare "jeteu": "Se ia firul pe croseta, fara a se lucra, formandu-se o bucla ".["bucla" = "loop" in engleza]
Realizare " ochi de lant": "Firul de lucru se infasoara pe degetul aratator de al mana stanga. La capatul firului se face o bucla ale carei extremitati se tin intre degetul mare si cel mijlociu de la mana stanga. Firul care vine de pe deget la bucla trebuie sa fie deasupra iar capatul lui dedesubt. Croseta se tine in mana dreapta. Se introduce croseta prin fata buclei, se ia firul pe croseta (1 jeteu) si se trece prin bucla, fixand astfel primul ochi de lant. * Se ia din nou firul pe croseta (jeteu) si se trece prin primul ochi, formandu-se astfel al doilea ochi de lant * Se repeta de la * la * pana la obtinerea numarului de ochiuri de lant necesar modelului ce urmeaza a se executa, acestea formand randul, (lantul ) de baza". (Conform "303 Modele de crosetat si tricotat" de Doina Silvia Marian)
Semnele pe care le gasiti pe fotografii reprezinta felul in care aceste picioruse sunt reprezentate in diagrame, ca aceasta diagrama a unei floricele.
Va astept la lectia de crosetat in imagini 2: "piciorusul mare".
Din aceeasi serie:
Lectii de crosetat in imagini 3: "cerculetul"
Lectii de crosetat in imagini 4: "piciorusul orb"
Lectii de crosetat in imagini 5: "piciorusul mic"
Lectii de crosetat in imagini 6: "piciorusul mare redus"
Doua Maini Dibace va ureaza o seara frumoasa, spor la crosetat si la invatat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails