Crosetat din sfoara de canepa: cosulet si floricele

Inca un cosulet crosetat, de fapt mai mult un bol din cate se vede. Cu niste floricele crosetate langa el. La acest cosulet am folosit tot sfoara de canepa.
Poate va intrebati cum se croseteaza asa un cosulet? Simplu va spun eu: se croseteaza un lantisor din cateva ochiuri, care se uneste la capete printr-un piciorus orb realizandu-se un cerculet . Se croseteaza in interiorul cerculetului numarul de picioruse mici necesar pentru a-l umple, se unesc printr-un piciorus orb, urmat de un ochi de lant si se continua in spirala, punandu-se un semn unde se termina randul ptr a tine numaratoarea randurilor si inmultind ochiurile unde este necesar.

Pentru floricica din cosulet am postat diagrama si desenul explicativ aici. In cazul de fata am crosetat doar randul de petale din centru.
Si la cerere un link cu un exemplu desper crosetat un disc plat. Ca sa nu va apara valuri, trebuie sa gasiti reteta de alternare a ochiurilor inmultite versus ochiurile simple. Pentru fiecare fir, poate varia.
Doua Maini Dibace va ureaza spor la crosetat!


7 comentarii:

  1. MULTUMESC PENTRU VIZITA SI APRECIERI,INTODEAUNA SUNT BINE VENITE.
    O SEARA MINUNATA IN CONTINUARE.
    SUZANA

    RăspundețiȘtergere
  2. O vizita la Suzana a fost si este o placere pe care o recomand tuturor celor care vor sa vada creatii crosetate delicate, frumoase si elegante.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari !! Imi plac lucrurile de mana insa rabdarea m-a parasit de mult!
    Ca sa ma "laud" si eu ... am inceput o fata de masa din macramé, am crosetat zeci de metri de snur, i-am montat pe panza, am dus totul pana la jumatate ( era de 1,5 / 2 m)... in final a trebuit sa o dau unei prietene :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceeasi problema o aveam si eu in general. Nenumarate proiecte incepute si neterminate, inca le am prin dulapuri. Dar de cand am inceput sa crosetez (nu am anul inca) merge altfel treaba, cu mai multa pasine parca. Dar nici nu ma risc la proiecte prea mari :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! Nu reusesc sa fac un astfel de disc, mi se strange, se aduna. Dupa ce fac cercul si un radn de picioruse mici, ce fac? Alte picioruse mici? Au un ochi intre ele sau ceva? Ca altfel mi se aduna, pentru ca circumferinta cercului creste. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Anca. Intr-adevar la un astfel de cerculet secretul este inmultirea ochiurilor. In functie de material trebuie sa intercalezi inmultirea ochiurilor cu ochiuri simple, si la fel randurile pe care inmultesti cu cele pe care nu o faci.E o reteta pe care o descoperi dupa ceva exercitiu. LA fiecare fir e altfel. Am sa revin cu niste linkuri utile. Daca inmultesti cu 2 ochiuri in fiecare ochi, rand dupa rand, de fapt iti rezulta un o floare hiperbolica : )):http://www.youtube.com/watch?v=jqrKUBw6VP4

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot pentru Anca : http://www.youtube.com/watch?v=ukrrfXc8_Cw, o idee de inceput pentru a croseta un disc plat.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails