Lectii crosetat in imagini 5 : "piciorusul mic"


Bine ne-am regasit la lectia de crosetat cu nr 5: "piciorusul mic". In lectiile precedente am invatat cum sa crosetam: " nodul, jeteul si ochiul de lant, "piciorusul mare", "cerculetul sau anoul", si "piciorusul orb sau ochiul alunecat".
Realizare "piciorus mic" ["single crochet stitch" - "sc" abreviat, in engleza]: Se croseteza un lant de baza, se introduce croseta in centru urmatorului ochi din lantul de baza, (sau unde specifica modelul/ diagrama) se ia un jeteu pe iglita si se trage firul prin ochiul lantului de baza, acum avem pe iglita 2 bucle, se ia un alt jeteu pe iglita si se trage firul prin ambele bucle de pe croseta. Primul "piciorus mic" a fost realizat. Sincer asta e piciorusul meu preferat pana una alta, ptr ca realizeaza un model compact si simplu, toate cosuletele mele asa le-am realizat.

Ne vedem la Lectia de crosetat in imagini 6: "piciorusul mare redus".
NOTA:
Corectitudinea denumirilor picioruselor crosetate si a traducerilor respective a fost verificata prin site-urile englezesti de crosetat iar explicatiile in romaneste au la baza descrierile din manualele de specialitate in domeniu. Daca totusi gasiti erori sau aveti nelamuriri lasati un comentariu ptr a se remedia.
Doua Maini Dibace va ureaza spor la crosetat, si va asteapta parerile.

5 comentarii:

  1. Multumesc pentru comentariu, ce bine ca mi-ai scris ca uite, am descoperit ce lectii minunate de crosetat ai pe blog. Am inceput si eu sa invat sa crosetez, deja stiu sa fac snur! Mi-ar placea sa pot face o geanta crosetata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Uite ca eu nu stiu inca sa fac snur. Sunt si eu la inceput. Te astept cu cea mai mare placere si la celelalte lectii pe care le voi pune. Am vazut ca in engleza gasesti de toate, dar nu toti inteleg engleza de asta imi doresc sa postez explicatii si in romana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine te-am gasit! Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult! Si tie felicitari, inceputul arata promitator. Pacat ca nu sunt active comentariile la tine, ai primi multe felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails